Pehea e hoʻokomo ai i ka hoʻohui hōkū

ʻO ka hoʻohui ʻana he mea mīkini i hoʻohana ʻia no ka hoʻopili ʻana i ʻelua shafts a mālama iā lākou i ka hui pū ʻana.ʻO ka hui hōkū he ʻano maʻamau o ka hui ʻana a hoʻohana nui ʻia ma muli o kona kiʻekiʻe kiʻekiʻe i ka hoʻouna ʻana i ka torque.Hōʻike kēia ʻatikala pehea e hoʻokomo ai i kahi hui hōkū.

KaʻAnuʻu One: Ana a hoʻomākaukau

Ma mua o kou hoʻomaka ʻana e hoʻokomo, e hoʻoholo pono i ke anawaena a me ka lōʻihi o nā kumu ʻelua.E kōkua kēia ʻike iā ʻoe e koho i ka hoʻohui hōkū kūpono.Eia kekahi, e hōʻoia i ka maʻalahi o ka ʻili o ke kumu a me ka ʻole o nā niho a i ʻole ka ʻōpala no nā hopena maikaʻi loa ke hoʻohui ʻia.

KaʻAnuʻu Hana 2: E hoʻohui i ka Coupling

Ma mua o ka hui ʻana i ka hui hoku, e ʻoluʻolu e hoʻomaʻemaʻe a hoʻopili i ka nui o ka momona e hōʻemi i ka ʻaʻahu i ka wā o ka hana.

1. E hoʻohui i ka hale hoʻohui hōkū.E ʻoluʻolu e hoʻomaopopo he ʻelua mau awa ʻokoʻa ka nui o nā hui hōkū a pono ʻoe e koho i ke awa e pili ana i ke kumu āu e makemake ai e hoʻohui.

hoku hui (1)

2. E hoʻokomo i nā kī ʻehā, nā kī, a me nā pūnāwai i loko o ka hale a e hoʻopaʻa pono iā lākou.

3. E hoʻokomo i ka hale i loko o ka hui ʻana a hoʻopaʻa ʻia.

KaʻAnuʻu Hana 3: Hoʻohui i ka Shaft a me ka Coupling

1. E hoʻohui i ka hui ʻana a me ke kumu a hoʻopaʻa pono i nā ʻaoʻao ʻelua o ka lāʻau i kūlike me ke apo paʻa paʻa.

2. ʻO ka hoʻololi mālie ʻana i ka hui ʻana e hiki ai ke hoʻoponopono pololei a me ka hoʻopololei maikaʻi ʻana o nā ʻili pili.Inā pono i ka wā o ka hoʻopili ʻana, hiki ke hoʻoponopono ʻia ke kūlana o ka shaft i nā manawa he nui.

hoku hui (2)

3. E hoʻohana i ka wili a i ʻole nā ​​mea hana ʻē aʻe e hiki ke hoʻololi ʻia e hoʻopaʻa i ka hui ʻana a hiki i ka hoʻokumu ʻia ʻana o kahi pilina paʻa wai ma waena o nā kumu ʻelua.E ʻoluʻolu e hoʻomaopopo ʻo ke kaomi nui ʻana hiki ke hōʻino i ka hui ʻana a i ʻole ke kumu.

KaʻAnuʻu ʻEhā: Hoʻolohe a hoʻāʻo

1. E hōʻoia i ka hoʻololi ʻana o ka hoʻopili ʻana i nā koi.

2. Ke hoʻopili ʻia ka pairing, hiki ke hana i nā hoʻonohonoho kūpono.Hoʻopili kēia i ka nānā ʻana i ka hana o ka hui ʻana e hōʻoia i ka pale ʻole ʻana a i ʻole ka haʻalulu ʻana o ke kumu, a me ka hoʻoponopono ʻana i ke kūlana o ka hoʻopili ʻana a me ka hoʻoponopono ʻana i ka torque ma ka hui ʻana e hōʻoia i ka hoʻokō ʻana o ka hui i nā koi hana.

hoku hoohui (3)

E hōʻuluʻulu

ʻO ka hui ʻana o ka hōkū kahi hoʻohui i hoʻohana nui ʻia i nā mīkini mechanical a he kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka hoʻoili ʻana i ka torque.ʻO ka hoʻonohonoho pono a me ka hoʻoponopono e hōʻoia i ka hana paʻa lōʻihi o ka hui ʻana, he mea nui loa ia no ka hana holoʻokoʻa a me ke ola o kāu mīkini.Ma o ka hoʻomaka ʻana o kēia ʻatikala, manaʻolana wau e hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa i ke ʻano hoʻonohonoho kūpono o ka hoʻohui ʻana i nā hōkū.

hoku hoohui (4)


Ka manawa hoʻouna: Nov-29-2023