Forskjellen mellom kjøler og kondensator

I varmevekslerutstyret til kjøleutstyr er kjølere og kondensatorer en av de viktige delene i varmevekslingsprosessen, og er produkter med svært høy brukshastighet.Men ingen vet forskjellen mellom kjøler- og kondensatordesign.Jeg vil fokusere på dette punktet i dag.

1. Tilstedeværelse eller fravær av faseendring

En kondensator kondenserer gassfasen til en væskefase.Kjølevann endrer kun temperatur og endrer ikke fase, så forskjellen mellom en kondensator og en kjøler er at kjølemediet er forskjellig, så bruksområdene er forskjellige og bruksområdene er også forskjellige.Kondensatoren endrer gassfasen.Kondensering, faseendring, etc. He cooler betyr bokstavelig talt brukt til å kjøle ned materialer uten å gjennomgå en faseendring.

2. Forskjell i varmeoverføringskoeffisient

Generelt sett, siden varmeoverføringskoeffisienten til kondensasjonsprosessen er mye større enn for kjøleprosessen uten faseendring, er den totale varmeoverføringskoeffisienten til kondensatoren generelt mye større enn den for den enkle kjøleprosessen, noen ganger en størrelsesorden på størrelse større.Kondensatoren brukes vanligvis til å avkjøle gassen til en væske, og kondensatorskallet er vanligvis veldig varmt.Konseptet med en kjøler er relativt bredt, og refererer hovedsakelig til en varmeveksler som konverterer et varmt kaldt medium til romtemperatur eller en lavere temperatur.

DXD Series DC kondenserende vifte luftkjøler

3.Varmeveksler i serie

Hvis det er to varmevekslere i serie, hvordan skille kondensatoren fra kjøleren?

Du kan se på kaliberet.Generelt sett er de med omtrent samme kaliber kjølere, og de med små uttak og store inntak er generelt kondensatorer, så forskjellen kan generelt sees fra formen på utstyret.

I tillegg støter på situasjonen der to varmevekslere er koblet i serie.Under betingelsen med samme massestrømningshastighet, siden den latente varmen er mye høyere enn den fornuftige varmen, under samme type varmeveksler, er kondensatoren det større varmevekslingsområdet.

Kondensatoren er en varmevekslingsanordning som kondenserer det gassformige materialet til et flytende materiale ved å absorbere varmen fra det gassformige materialet.Det er en faseendring, og endringen er ganske åpenbar.

Kjølemediet kan direkte eller indirekte absorbere varme fra det kondenserte mediet, men det er ingen endring i faseendring.Kjøleren reduserer kun temperaturen på det avkjølte mediet uten faseendring.I kjøleren er kjølemediet og det avkjølte mediet generelt ikke i direkte kontakt, og varmen overføres av rør eller kapper.Strukturen til kjøleren er mye mer komplisert enn kondensatorens.

Ovennevnte er den detaljerte forskjellen mellom kondensatoren og kjøleren.Foshan Naihai Dongxu Hydraulic Machinery Co., Ltd. er en produsent av olje/luftkjølere, oljekjølere, vannkjølere og andre produkter.Du kan søke etter firmanavn for å gi deg kulere utvalg og tilbudstjenester.

.


Innleggstid: 18. september 2023