Технички вести|Хидрауличната индустрија целосно го напушта водното ладење и го заменува со воздушно ладење.

Во индустријата има многу невидливи отпадоци на енергија, особено вода и електрична енергија.Меѓу принципите кои помагаат на механичката опрема да се лади за време на работата се ладењето за правење мраз, ладењето со вода и ладењето на воздухот.Ладењето на водата што создава мраз троши најмногу енергија., Водата се претвора во мраз, а потоа се користи за ладење на топлината на машината, удвојувајќи ја потрошувачката на енергија и вода;второто е водено ладење кое троши најмногу вода.Земете ја кулата за ладење од 1000 RT (разладени тони) како пример, опремата циркулира 11.356 литри вода во минута.Околу 510 литри вода се губат и трошат поради испарување, прскање итн., воздушното ладење е најеколошки, се зема од природата и се користи неисцрпно.
По неколку суши и прекини на струја, индустријата почна да размислува за потребата да се избере поенергетски ефикасна и еколошка опрема за ладење, избирајќи воздушни ладилници еден по еден и постепено укинување на ладењето што создава мраз и високо-енергетското ладење на водата.опрема.
Во областа на индустриското ладење, Ши Лију, претседател на Kulin Industrial Co., Ltd., помина повеќе од 20 години промовирајќи го концептот на воздушно ладење, кој навистина штеди енергија, е еколошки и може да се користи повеќекратно, и конечно се здоби со поголемо признание и препознавање при суша во оваа година и прекини на струја.
Тој зборуваше за „машината за обликување на хидраулично масло за ладење со температура“ на купувачот.Всушност, нема потреба да се користи систем за компресија за ладење.Сè додека вентилаторот се користи паметно за ладење, може да се постигне доволен ефект на ладење.
Ши Донг, исто така, објасни дека со користење на ефикасна контрола на воздушното ладење, можеме да ја контролираме температурата на хидрауличкото масло во опсег од само 3-5 степени над собната температура, што е повеќе од доволно.
Најголемата карактеристика е што е многу погодно да се поврзат повеќе единици во серија, а ефектот на ладење нема горна граница.Без разлика колку е голема хидрауличната преса, таа лесно може да постигне ефект на ладење.Во однос на одржувањето, трошокот е само помал од 5% од опремата за ладење на вода со школка и цевки.
Во моментов, воздушните ладилници Кулин постигнаа извонредни резултати во различни индустрии и се широко користени во машините за калапи со вбризгување на гума и пластика, машините за сечење жици, машините за удирање, машините за мелење, машините за глодање, машините за шприц со вбризгување и други области.

Foshan Nanhai Dongxu Hydraulic Machinery Co., Ltd. има три подружници: Jiangsu Helike Fluid Technology Co., Ltd., Guangdong Kaidun Fluid Transmission Co., Ltd., и Guangdong Bokade Radiator Material Co., Ltd.
Холдинг-компанијата на Foshan Nanhai Dongxu Hydraulic Machinery Co., Ltd.: Ningbo Fenghua No. 3 Hydraulic Parts Factory, итн.

 

 

Foshan Nanhai Dongxu Hydraulic Machinery Co., Ltd.

&Jiangsu Helike Fluid Technology Co., Ltd.                                                                                     

MAIL:  Jaemo@fsdxyy.com

ВЕБ: www.dxhydraulics.com

WHATSAPP/SKYPE/TEL/WECHAT: +86 139-2992-3909

ДОДАЈ: Фабричка зграда 5, област C3, индустриска база Xinguangyuan, Јужен пат Јанџијанг, улица Луокун, округ Нанхаи, Сити Фошан, провинција Гуангдонг, Кина 528226

& бр. 7 Xingye Road, Zhuxi индустриска концентрациона зона, Zhoutie Town, Yixing City, Jiangsu Province, Кина


Време на објавување: мај-22-2023 година