Технички новости|Формула за пресметка за избор на хидрауличен воздушен ладилник

Jiangsu HELIKE Fluid Technology Co., Ltd. е подружница во целосна сопственост на Dongxu Hydraulics.Специјализирана е за истражување и развој, дизајн, производство и продажба на разменувачи на топлина со алуминиумски плочи.
1.Формула за пресметка за избор на хидрауличен воздушен ладилникПресметка на загуба на моќност
Пресметајте ја постојната загуба на моќност со мерење на порастот на температурата на маслото во одреден временски период, за да се пресмета загубата на моќност според порастот на температурата на маслото.Обично се добива на следниов начин:
 
На пример: измерете ја температурата на маслото на хидрауличен систем што се зголемува од 20 степени Целзиусови на 45 степени Целзиусови во рок од 20 минути, капацитетот на резервоарот за гориво е 100 литри, а генерираната моќност е:
(45-20)*1,88*0,915*100/20/60=3,58 (KW)
 
Потоа пресметајте според најдобрата очекувана температура на маслото од системот, еквивалентната моќ на ладење е:
 
Пример: Оптималната посакувана температура на маслото за овој систем е 55 степени Целзиусови, кога температурата на околината е 35 Целзиусови степени:
3,58*1,1/(55-35)=0,197 (KW/℃)
2.Формула за пресметка за избор на хидрауличен воздушен ладилникПроценка наHјадењеPнад одHхидрауличниSсистем
Општо земено, 1/3 од вкупната моќност на системот се зема како моќ на ладење на ладилникот.
3.Формула за пресметка за избор на хидрауличен воздушен ладилникПресметка на протокη
Кога се користи за ладење на цевководот за враќање масло: L*S*η
(L = волумен на празнење во минута на пумпата за масло L)
(S=Ефективната површина на комората без прачка на цилиндерот за масло/површината на комората на шипката на цилиндерот за масло)
2= безбедносен фактор на проток, генерално земете 2)
4.Формула за пресметка за избор на хидрауличен воздушен ладилник
Заедно со филозофијата за мал бизнис „ориентирана кон клиентите“, ригорозен висококвалитетен систем за рачки, високо развиени машини за производство и моќна група за истражување и развој, ние секогаш обезбедуваме висококвалитетни производи и решенија, фантастични услуги и агресивни трошоци за воздушен компресор за добавувачи во Кина Разменувач на делови Радијаторски ладилник за воздух со масло, посветени сме да обезбедиме искусна технологија за прочистување и опции за себе!
Кина добавувач Кинески разменувач на разменувач на воздушно масло и дел од компресорот за воздух, Сè повеќе го прошируваме нашиот меѓународен пазарен удел врз основа на квалитетна стока, одлична услуга, разумна цена и навремена испорака.Не заборавајте да контактирате со нас во секое време за повеќе информации.
 
Foshan Nanhai Dongxu Hydraulic Machinery Co., Ltd. има три подружници: Jiangsu Helike Fluid Technology Co., Ltd., Guangdong Kaidun Fluid Transmission Co., Ltd., и Guangdong Bokade Radiator Material Co., Ltd.
Холдинг-компанијата на Foshan Nanhai Dongxu Hydraulic Machinery Co., Ltd.: Ningbo Fenghua No. 3 Hydraulic Parts Factory, итн.
 
Dongxu Hydraulic Machinery Co., Ltd&Jiangsu Helike Fluid Technology Co., Ltd.
MAIL:  Jaemo@fsdxyy.com
ВЕБ: www.dxhydraulics.com
WHATSAPP/SKYPE/TEL/WECHAT: +86 139-2992-3909
ДОДАЈ: бр.11, Севен пат, индустриски парк Лианхе, Сити Фошан, провинција Гуангдонг, Кина, 528226& бр. 7 Xingye Road, Zhuxi индустриска концентрациона зона, Zhoutie Town, Yixing City, Jiangsu Province, Кина

 


Време на објавување: Јан-04-2023 година