Rengjøringsmetode for finnevarmeveksler

Rengjøring av lamellvarmevekslere og annet utstyr har blitt et essensielt og viktig ledd i industriell produksjon, spesielt i petrokjemiske og termiske kraftverk.Hva er årsakene og viktige arbeidsprosedyrer for rengjøring av lamellvarmeveksler?La meg forklare deg.

I produksjonsprosessen til den kjemiske renseindustrien vil det av mange grunner dannes mye koks, oljesmuss, avleiringer, sedimenter, korrosjonsprodukter, polymer, sopp osv. i finnevarmevekslerutstyret og rørledningen.,ssom alger og slim.Den resulterende skitten vil føre til at utstyr og rørledninger svikter, og enhetens systemproduktivitet vil reduseres, og energiforbruket og materialkostnadene vil øke.Økonomiske tap, til og med skadelige produksjonsulykker kan oppstå.

Det er generelt to metoder for industriell rengjøring av ribbevarmevekslerrengjøring: kjemisk rengjøring og høytrykksvannstrålerengjøring.Men i lang tid kan tradisjonelle rengjøringsteknikker og behandlingsmetoder, som mekaniske metoder, høytrykksvann, kjemisk rensing (beising), avleiringshemming osv., ikke effektivt løse problemet og kan forårsake alvorlig skade på selve utstyret. menneskekroppen og miljøet.Med den raske utviklingen av moderne industri øker ikke bare forbruket av kjølevann, men også den eksisterende skalaen i stort sirkulerende utvekslingsutstyr kan ikke rengjøres vitenskapelig, noe som fører til energiforbruk og miljøskader, og reduserer driftseffektiviteten.I produksjonsprosessen til den kjemiske renseindustrien vil det av mange grunner dannes mye koks, oljesmuss, avleiringer, sedimenter, korrosjonsprodukter, polymer, sopp osv. i finnevarmevekslerutstyret og rørledningen.,som alger og slim.Den resulterende skitten vil føre til at utstyr og rørledninger svikter, og enhetens systemproduktivitet vil reduseres, og energiforbruket og materialkostnadene vil øke.Økonomiske tap, til og med skadelige produksjonsulykker kan oppstå.

DC SERIEN FIN SPIRAL SERIEN RØRVARMEVEKSLER

De viktigste arbeidsprosedyrene for rengjøring av finnevarmeveksler er:

  1. Avkalking og rengjøring.Tilsett forberedt avkalkings- og rengjøringsmiddel i forhold til sirkulerende vann i rensetanken for kjelerengjøring og avkalking.Bestem mengden kjemikalier i henhold til rengjøringssyklustiden og kalkmengden.Etter å ha forsikret deg om at alle skalaene er rengjort, fortsett til neste rengjøringsmetode.
  2. Skyll med rent vann.Etter å ha koblet rengjøringsutstyret til kjelen, rengjør det med rent vann i 10 minutter, kontroller tilstanden til systemet, sjekk om det er lekkasje, og rengjør flyterusten samtidig.
  3. Strip anti-korrosjonsrengjøring.Tilsett overflatestrippingsmiddelet og slow-releasemiddelet i forhold til det sirkulerende vannet i rensetanken og utfør rengjøringen i 20 minutter for å skille kalken fra de rengjorte delene.
  4. Passiv beleggbehandling.Tilsett passiveringsbeleggmiddel for å utføre passiveringsbeleggbehandling i kjelerensesystem for å forhindre korrosjon og ny rustdannelse av rørledninger og komponenter.

Innleggstid: 30. august 2023